Συχνές Ερωτήσεις για Διδάσκοντες
Υπάρχει δυνατότητα να καταγράψω τη διάλεξή μου;

Για να μπορέσετε να καταγράψετε μια διάλεξη θα πρέπει:

Α) Να είσαστε ο διοργανωτής της διάλεξης

Β) Να συνδεθείτε σε αυτή με την Desktop Εφαρμογή. Η δυνατότητα καταγραφής δεν παρέχετε στην εφαρμογή Skype Meeting App (Skype web)

Γ) Αφού κάνετε την καταγραφή θέλει μεγάλη προσοχή η πιθανή δημοσίευση της καθώς προκύπτουν ζητήματα προσωπικών δεδομένων (GDPR) και πνευματικών δικαιωμάτων (CC).

Μπορώ να αποθηκεύσω τις συνομιλίες από το chat;

Θα πρέπει να μαρκάρετε όλες τις συνομιλίες και στην συνέχεια να τις κάνετε αντιγραφή και επικόλληση σε κάποιο word αρχείο.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο (Ερωτοαπαντήσεις) για απορίες των φοιτητών σας και στην συνέχεια να αποθηκεύσετε το αρχείο.

Κάνω παρουσίαση PowerPoint και οι φοιτητές μου διαμαρτύρονται ότι δεν βλέπουν τις διαφάνιες μου.

Αυτό συμβαίνει μόνο στους φοιτητές που έχουν συνδεθεί με φορητές συσκευές (IOS,Android). Προτιμήστε τις άλλες δυο επιλογές παρουσίασης (διαμοιρασμό οθόνης ή διαμοιρασμό προγράμματος.

Προσοχή: Μην πατήσετε το κουμπί Give Control  στο πάνω μέρος της οθόνης σας γιατί έτσι θα παραχωρήσετε δυνατότητα παρουσίασης στους φοιτητές σας.

Θέλω να κρατήσω παρουσίες στο μάθημά μου. Υπάρχει τέτοια δυνατότητα;

Αυτό που μπορείτε να γίνει μόνο χρησιμοποιώντας το εργαλείο “Παρουσιολόγιο” του eclass.

Έχω συνδεθεί με λειτουργικό Mac OS και δεν μπορώ να κάνω ψηφοφορίες.

Η δυνατότητα αυτή δεν παρέχετε στο λειτουργικό Mac OS.

Έχει γεμίζει ο χώρος στο μάθημά μου στο eclass τι κάνω;

Επικοινωνήστε με το Τμήμα Δικτύων για να εξετάσουμε τις εναλλακτικές που υπάρχουν χωρίς να επιβαρύνουμε την πλατφόρμα.

Ενώ βρίσκομαι σε διάλεξη με τους φοιτητές μου ξαφνικά το πρόγραμμα κολλάει ή κλείνει.

Το πρόβλημα οφείλεται κατά πάσα πιθανότατα σε αστάθεια του δικτύου σας. Θα πρέπει να αποσυνδεθείτε και να ξανά συνδεθείτε.

Είμαι σε μια διάλεξη και οι φοιτητές μου διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να μπουν.

Κατά πάσα πιθανότητα δεν έχουν κάνει σύνδεση με τα στοιχεία του ιδρυματικού τους λογαριασμού. Θα πρέπει να συνδεθούν με λογαριασμό office365, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Είμαι διοργανωτής μια διάλεξης. Συνδέομαι σε αυτή αλλά παρατηρώ ότι έχουν όλοι δυνατότητα παρουσίασης ακόμα και οι φοιτητές μου.

Αυτό συμβαίνει γιατί κατά την δημιουργία της διάλεξης, στην επιλογή who is a presenter έχετε επιλέξει το «Everyone including people outside my company». Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα μαζικής αλλαγής κατά την διάρκεια της διάλεξης. Θα πρέπει με Δεξί κλίκ να αφαιρέσετε έναν έναν τους φοιτητές από παρουσιαστές.

Είμαι διοργανωτής μια διάλεξης. Συνδέομαι σε αυτή αλλά δεν έχω δικαιώματα παρουσίασης (PowerPoint, Screen Share)

Αυτό συμβαίνει γιατί έχετε συνδεθεί στη διάλεξη σας με λογαριασμό επισκέπτη. Αποσυνδεθείτε, ξανά πατήστε το σύνδεσμο της διάλεξης και ξανά συνδεθείτε με λογαριασμό Office365, όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα.

Είμαι διδάσκων, προσπαθώ να συνδεθώ σε μια διάλεξη με το πρόγραμμα πελάτη το οποίο έχω από παλιά εγκατεστημένο στον υπολογιστή μου αλλά δεν έχω δικαιώματα παρουσίασης.

Αυτό συμβαίνει γιατί έχετε συνδέσει κάποιο άλλο εταιρικό ή ακαδημαϊκό λογαριασμό στο Skype for Business (πχ ΕΑΠ). Υπάρχουν δύο λύσεις. Είτε θα αποσυνδεθείτε και θα ξανά συνδεθείτε με το λογαριασμό του Πανεπιστημίου Πατρών στο SFB είτε θα επιλέξετε να συμμετέχετε στη διάλεξή σας με την εφαρμογή συσκέψεις Skype (web) και όχι με επιτραπέζιο υπολογιστή

Δεν βλέπω το εργαλείο “κουβεντούλα” ή κάποιο άλλο στο μάθημά μου

Θα πάτε στην διαχείριση του μαθήματος και θα επιλέξτε από το μενού “εργαλεία” εκεί μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε όποιο εργαλείο επιθυμείτε.